Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
David & Nadia - Grenache (22)
Mail mij wanneer dit artikel weer op voorraad is:
Grenache Noir | 4 verschillende wijngaarden | graniet en schist terroir | 60% whole bunch | 4 weken op schillen | een deel vergist en gerijpt in beton van 2700L | de rest in oud neutraal 500L Frans eiken | rode kersen | fynbos | opulent fruit | cranberry | iets aards | zacht vlezig fruit | fijne tannine | zachte afdronk met wilde kruiden
David & Nadia
Een absoluut dreamteam uit Swartland. Tussen al het ‘geweld’ van de sterren uit Swartland voegen David en Nadia zich gemakkelijk door vooral lekker zichzelf te blijven. De inmiddels opgebouwde ervaring resulteert in veel gezochte wijnen die de hele wereld over gaan. Ze zijn helemaal gesetteld op hun Paardebosch farm en de compacte kelder. De focus ligt nog altijd op pure wijnen die zonder opsmuk gemaakt worden met respect voor natuur en mens. Er wordt geoogst van zowel eigen wijngaarden als die van andere boeren en overal wordt biologisch gewerkt met bio-dynamische invloeden. In een adem te noemen met de top van de Kaap waar de wijnwereld écht swingt nu. Tim Atkins MW zijn South-Africa Report: 'First Growth', 2020 Young Winemaker(s) of the Year en meerdere malen Wine of the Year met verschillende wijnen. Er lijkt geen maat te staan op het succes van dit fijne duo.
Review
Now incorporating four vineyards, the core still from the Paardeberg. 60% whole-bunch fermentation while maturation lasted 12 months, half in concrete and half in older 500-litre barrels. Charming aromatics of red cherry, plums, musk, fynbos, white pepper and a little undergrowth. The palate is not quite as light and fleeting as previous vintages and that much the better for it – good depth of fruit, snappy acidity and fine tannins, the finish gently savoury. Christian Eedes Winemag 94/100