Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/chiaretto-rosato-bardolino-corvina-rondinella/a4195
Zoeken
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel
{canonicalURL}

Chiaretto Rosato Bardolino - Corvina & Rondinella

Code IT-107
ProducerMonte dei Roari
Type of wineRose
CountryItalië
RegionGarda
Grape varietyCorvina, Corvione, Rondinella & Molinara
Vintage2017
FermentationKneuzen, schilweking, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingStaaltank sur lie
Nettoprijs
Configureer uw product
Omschrijving

Terrashit afgelopen zomer: de ongefilterde, bijna sulfietvrije Bardolino Chiaretto, de rosato van Monte dei Roari. Hoewel per glas geserveerd, ging menigeen gelijk voor een fles. Of twee. Want zo sappig, zo puur, rins en vrolijk energiek. Van corvina 50%, rondinella 40%, molinara 10% rond het Gardameer, op amfora opgevoed. Schenken maar.

Monte Roari - Garda

Als Alessia Bertaiola in 2007 haar man Stefano komt helpen op het domein, laat ze er een frisse wind doorwaaien. Eerst wordt bodemleven en zo de vruchtbaarheid hersteld door het zaaien van groen tussen de ranken.

Nu zijn er in totaal 10 hectare wijngaarden, verdeeld over talloze kleine percelen, geplant. Voor de ontwikkeling van biodiversiteit en balans in de wijngaard zijn de percelen omzoomd door bos.De bodem bestaat uit morenische ondergrond met een toplaag van kalkoudende klei die hier en daar ijzerhoudend is. De aangeplante druivenrassen zijn typerend voor de streek: trebbiano, garganega, tocai, malvasia, pinot grigio, corvina, molinara, rondinella, rosanella en fernanda (een locale variant van de cortese) aangevuld met muscat, cabernet sauvignon en merlot

Deze pagina printen