Toon lijst | Volgend artikel |
Champagne ‘Les hauts d‘Epernay‘ - Chardonnay, PN & PM
Chardonnay (50%), Pinot Noir (30%) & Pinot Meunier (20%) | 3 wijngaarden in Epernay | 'Mont Jaillard' 27 ares, 'Saint Antoine' 72 ares & les 'pommiers' 22 ares | stokken geplant 1968-1990 | bodems met kalk, klei en zand | rijpt 9 maanden op barrique en rvs | Brut Nature | Champagne gemaakt zonder toevoeging van sulfiet | verfijnde mousse | unieke expressie van Epernay | amandel | bijenwas | diep | rijpe stijl
Philippe Lancelot
Klein domein wat gestart is door de ouders van Philippe in het midden van de 70's. Ze kochten wijngaarden in de omgeving van Cramant, Chouilly, Oiry, Avise, samen met Epernay en Ay. Vanaf 2010 beginnen ze met het toepassen van biologische werkwijze en in 2012 starten ze helemaal biodynamisch te werken. Bij het wijnmaken helpt biodynamische Champagne guru Hervé Jestin sinds 2009.
De druiven worden perfect rijp geoogst waardoor er geen chaptalistie nodig is, vanaf 2015 wordt er ook zo weinig mogelijk sulfiet gebruikt. Bij sommige Champagnes zelfs helemaal niets! Finesse, helderheid, en verfijning is wat Philippe in zijn wijnen wilt laten proeven. De wijnen worden gebotteld met weinig dosage, in veel gevallen helemaal Brut Nature. Iedere wijn is uniek, Philippe wilt wijnen maken met allemaal een eigen identiteit en met typisiteit van de jaargang. Grote Champagnes, heel intens en verfijd. Een van de nieuwe top-talenten!