Brunello di Montalcino - Sangiovese
Melding ontvangen?
Dit artikel is op dit moment niet op voorraad, maar we kunnen je een e-mail sturen als hij er wel weer is.

Sangiovese | 2 dagen inwekening op 10 graden | vergist op staal voor 15-20 dagen | gerijpt voor 28 maanden op botti | 70 mg zwavel per liter | zeer intense stijl | zachte tannine | lavendel | eucalyptus | krachtig maar verfijnd | op dronk tot 2037
San Fillipo
Roberto Gianelli, voormailig makelaar in de regio Montalcino, koopt na de oogst van 2002 deze prachtige tenuta. Het landgoed beslaat 22 hectare met voornamelijk Sangiovese aangeplant. Met buren als Salvioni en La Cerbaiona weet je dat hij in een gebied zit waar het klimaat nagenoeg perfect is voor de druif. Warme dagen en koele nachten! Een rijke kruidigheid, tonen van kers en elegante tannines maakt dit een schoolvoorbeeld voor de Montalcino regio.
Review
Bright red. The pristine nose offers hints of violet, pomegranate, red cherry and minerals. Then juicy fresh and dense, with lovely clarity and cut to the taut, bright perfumed flavors similar to the aromas. Finishes long with noteworthy mineral presence. Vinous 92/100