https://www.smaragdwijnen.nl/assortiment/winemakers/zuid-afrika-5/sijnn-malgas/_425_w_3552__NL_1
Zoek je wijn hier...

OWNER

David Trafford

WINEMaker

Charla Haasbroek

region

Malgas – Overberg – Cape South Coast 

Vineyard holding

20 ha 

Soil types

Bokkeveld shale, sporadic relics of river terraces, sandstone, boulders, and pebbles

varieties

27% Syrah – 21% Chenin Blanc – 11%Touriga Nacional – 10% Roussanne – 6% Viognier – 5% Mourvedre – 5% Trincadeira – 4% Tempranillo – 4% Grenache Noir – 3% Verdelho – 2% Vermentino – 2% Cabernet Sauvignon 

Fermentation

Natural fermentation – no addition of yeasts – spontaneous fermentation – 70 mg/l sulphur for white – 60 mg/l sulphur for red 

Aging

10-20% new oak barrels  

fARming

As natural as possible – not certified organic – member of IPW South Africa 

visit website

https://sijnn.co.za


Deze pagina printen

  #/pagina   
Type of wineWit
Vintage2016

Sijnn Malgas White - Chenin Blanc, Viognier, Roussanne

Sijnn Malgas White - Chenin Blanc, Viognier, Roussanne
Configureer uw product
Type of wineRood
Vintage2014

Low Profile - Syrah, Trincadeira, Mourvedre & Touriga

Low Profile - Syrah, Trincadeira, Mourvedre & Touriga
Configureer uw product
Type of wineRood
Vintage2012

Sijnn Malgas Red - Syrah, Touriga Nacional & Trincadeira

Sijnn Malgas Red - Syrah, Touriga Nacional & Trincadeira
Configureer uw product
Type of wineRood
VintageMulti Vintage Blend

Free Reign - Syrah & Touriga Nacional - Multi Vintage Blend

Free Reign - Syrah & Touriga Nacional - Multi Vintage Blend
Beperkt op voorraad
Configureer uw product

In 2000 neemt David Trafford (Trafford Wines Stellenbosch) samen met zijn vrouw een vakantie in Malgas, een uitgestrekt natuurgebied langs de Breerivier net ten zuiden van Swellendam. Tijdens een wandeltocht trof hij zeer fraaie stukken glooiend landschap met 90% pudding rocks en wat Bokkyveld shale(leisteen). Malgas ligt op de weg naar Cape Infanta, samen met Cape Anguilhas het zuidelijkste puntje van Afrika. Een extreem droog gebied met max. 350mm regen per jaar en warme, droge zomers met pieken ver boven de 30 graden. Het unieke is dan ook dat de koele wind die dagelijks vanaf de oceaan over het de Hoop nature reserve trekt en in de richting van de wijngaarden opkomt om voor verkoeling te zorgen. In minder mate dan bijv. bij Iona waar het ’s nachts met gemak 15 graden af kan koelen en bijna geen pieken van boven de 30 graden laat zien. Verder is er op een paar boerderijen na en wat prachtige huizen langs de Breerivier qua wijn weinig te beleven in Malgas. Anguilhas ligt zo’n 70 km westelijker en Robertson 120 km ten noorden, het echte pionierswerk dus!!

Na grondig onderzoek besluit David met twee partners een stuk grond te kopen van 125 ha en in 2004-2005 te beplanten met 9 druivensoorten. Voor wit Chenin, Viognier, Roussane en voor blauw, Syrah(50% van het totaal), Touriga Nacional, Trincadeira, Mourvedre, Tempranillo & Cabernet Sauvignon. In de toekomst komt er misschien nog Petit Manseng, Assyrtiko en Vermentino bij voor de witte rassen en voor rood Grenache. De komende jaren kan de maximale groei van de wijngaarden oplopen tot 25 ha. Door de arme en stenige bodems liggen de rendementen vrij laag, rond de 20hl per ha. Irrigeren is een optie in droge periodes maar daar is David zelf geen fan van. De jonge stokken hebben soms wat hulp nodig, tussen de ranken laten ze wat vegetatie groeien voor wat competitie met de druivenstokken. De bodem wordt een paar keer per jaar losgetrokken. Om deze te openen krijgt het bodemleven een extra boost, het spuiten van middelen wordt beperkt. David en Charla willen graag richting bio-dynamische preparaten, enkel is het bij een afgelegen farm als Sijnn onmogelijk om alles op locatie te organiseren! Sijnn is de naam die de lokale Khoisan stam gaf aan de Breede River. 

In 2014 is Charla Haasbroek het team van Sijnn komen versterken. Charla werkte eerder bij Kanonkop en Tokara. Daarnaast werd de laatste hand gelegd aan de prachtig nieuwe wijnkelder, die volledig is opgebouwd uit puddingrocks en natuurlijk materiaal uit de regio. Ons bezoek in januari was een bijzondere tocht. De laatste 50 km gaan over een heuse ‘dirt road’, wat een beleving! Stoere en unieke wijnen, een fijne aanwinst voor mijn Zuid-Afrikaans portfolio!