https://www.smaragdwijnen.nl/assortiment/winemakers/spanje-18/recaredo-penedes/_425_w_3527__NL_1
Zoek je wijn hier...

OWNER

Familia Mata Moliner since 1924

WINEMaker

Ton and the members of the Mata familia

region

Catalunya - Penedès 

Vineyard holding

50+ ha 

Soil types

Chalk and red clay 

varieties

Mainly Xarel.lo and Macabeo with some Perralada, Chardonnay, Monastrell and Grenache 

Fermentation

The juice for the sparkling wines ferment on steeltank and parts in 500+L barrel 

Aging

Sur latte at least 48 months on naturel corks with a riddeling of bottles each 14 months, the bottles are hand disgorged after fermenation due the family tradition 

fARming

Biodynamic certified by Demeter 

visit website

http://www.recaredo.com/


Deze pagina printen

  #/pagina   
Type of wineMousserend
Vintage2012

Cava Terrers G. Reserva Brut Nature - Xarel.lo & M.

Cava Terrers G. Reserva Brut Nature - Xarel.lo & M.
Configureer uw product
Type of wineMousserend
Vintage2008

Cava Finca Serral de Vells - G. Reserva Brut Nature - Xarel.

Cava Finca Serral de Vells - G. Reserva Brut Nature - Xarel.
Configureer uw product
Type of wineMousserend
Vintage2007

Cava Reserva Particular G. Reserva Brut Nature - Xarel.lo &

Cava Reserva Particular G. Reserva Brut Nature - Xarel.lo &
Configureer uw product
Type of wineMousserend
Vintage2005

Cava Turo d`en Mota - G.Reserva Brut Nature - Xarel.lo CP

Cava Turo d`en Mota - G.Reserva Brut Nature - Xarel.lo CP
Configureer uw product

Een diner in Barcelona bij BarMut met een waanzinnige fles cava (Turó d’en Mota 2001) bracht mij de volgende ochtend bij de Familie Mata van Recaredo Cava. Een belletje was voldoende om met open armen ontvangen te worden bij deze bijzondere familie die sinds 1924 hoogwaardige cava’s maken. Hun landgoed is gesitueerd in het Grand Cru gebied voor Spaanse cava’s: Sant Sadurni d’Anoia, Vilobi de Penedes, Subirat en Torralavit in de Alt Penedes. Op dit moment zijn de derde, vierde en vijfde generatie actief binnen het bedrijf en vervaardigen ze nog steeds cava van een zeer hoge kwaliteit.

Sinds 2006 worden alle 50 ha van hun wijngaarden bewerkt volgens de regulering van Dementer. De druiven worden met de hand geplukt, en per perceel apart vergist in hun eigen kelder. Ze gebruiken slechts 40% van de most, enkel het eerste sap wat vrijkomt na het kneuzen is goed genoeg voor hun cava. De vergisting van de most gebeurt deels op eikenhout en deels op staaltank. Na de vergisting en het assembleren van de stille wijn worden de flessen gevuld en afgestopt met een natuurlijke kurk om voor een periode van tussen de 30 en 120 maanden te verdwijnen in de fraaie kelders van Recaredo. Elke 14 maanden worden de flessen geschud en verplaatst om de aanwezige gist in de fles te laten ‘bewegen’. Dit zorgt volgens Ton Mata voor een betere ontwikkeling van de smaak. Als de flessen klaar zijn voor degorgement dan worden ze verplaatst naar Pupitres waar ze met de hand gedraaid worden, zodat de gistprop langzaam naar de hals afzakt.

Bij Recaredo worden alle 300.000 flessen die de bodega jaarlijks verlaten, zonder het bevriezen van de hals, met de hand gedrogeerd. Het resultaat is een werkelijk schitterende range met hoogwaardig mousserende wijnen die een plek verdienen in de Nederlandse top van de gastronomie. De kwaliteit is daarmee vergelijkbaar met de champagnes van Francis Boulard, eveneens een product dat met zeer veel aandacht en passie vervaardigd wordt.