https://www.smaragdwijnen.nl/assortiment/winemakers/spanje-18/isaac-cantalapiedra-castillia-y-leon/_425_w_3532__NL_1
Zoek je wijn hier...

OWNER

Isaac Cantalapiedra

WINEMaker

Manuel Cantalapiedra

region

La Seca – Castilla y Leon - Rueda

Vineyard holding

24 ha 

Soil types

Pebbles, clay, sand, lower layers of limestone, silica sand in older vineyards 

varieties

97.5% Verdejo – 2.5% Cabernet Sauvignon 

Fermentation

Natural yeast – fermentation at 18-20 degreed – 20-25 days – no sulphites until bottling – 10-60 mg/l sulphite for white – 10-35 mg/l sulphite for red

Aging

Stainless steel – French oak – 10% new – 225-600 litres 

fARming

Organic certified – some biodynamic practices 

visit website

http://www.josepastorselections.com/manuel--isaac-cantalapiedra.html


Deze pagina printen

  #/pagina   
Type of wineWit
Vintage2017

Cantayano Blanco - Verdejo

Cantayano Blanco - Verdejo
Configureer uw product
Type of wineWit
Vintage2016

Majuelo del Chivitero -Verdejo

Majuelo del Chivitero -Verdejo
Configureer uw product

Het verhaal begint met een telefoontje uit Spanje van Manuel Cantalapiedra in november 2016, met de vraag of hij twee proefflessen mocht opsturen naar Nederland. Normaal gesproken ben ik hierin meestal wat terughoudend, maar Manuel wist me te vertellen dat hij tijdens zijn opleiding in aanraking was gekomen met een aantal van mijn producenten als J.A. Ponce (Machuela), Olivier Riviere (Rioja) en Dani Landi (Gredos) en overtuigd was dat ik de juuiste importeur in Nederland voor hem was. Manuel vertelde dat zijn familie al meer dan 50 jaar wijngaarden bezit en dat hij wijn maakt van biologische druiven die hij later plukt, op zoek naar rijphout en vervolgens vergist op eikenhout.

Het terroir in La Seca bestaat voornamelijk uit klei en stenen, terwijl de meeste Verdejo’s van zanderige bodems komen waar de wijnen veel aromatischer zijn en frissere zuren hebben. La Seca ligt op de 750 meter hoogte ten noorden van Madrid. De hoge ligging geeft een flink verschil tussen dag- en nachttemperatuur wat het groeiseizoen verlengd en dat geeft een aromatische boost aan de druiven.

De Cantalapiedra’s bezitten 20 ha grond met biologische druiven en maken met de oogst van 2004 hun debuut als wijnmaker. De grootvader van Isaac plantte in 1949 op zijn 15e voor het eerst druivenstokken. De druiven werden tot 2013 verkocht aan collega wijnmakers in de regio maar Manuel wilde graag zelf van de druiven wijn maken, en met succes! Zijn eerste oogst in 2014 was direct een voltreffer!! Welkom in de club.