https://www.smaragdwijnen.nl/assortiment/winemakers/spanje-18/dani-landi-sierra-gredos/_425_w_3533__NL_1
Zoek je wijn hier...

OWNER

Daniel Gomez Jimenez-Landi 

WINEMaker

Daniel Gomez Jimenez-Landi

region

Sierra Gredos - Madrid 

Vineyard holding

7 ha devided by 4,5 ha Uva de la Ira and the three single vineyards in total 1,5ha + 

Soil types

Sand, granite, schist and quartz

varieties

100% Garnacha

Fermentation

Fermentation in oak vats, soft macceration with no use of pump-over or aggressive extraction. 100% whole bunch fermentation with only indigenous yeasts. Long maceration, around 60-70 days. Average SO2 is usually around 20 mg/l of free sulphur. 

Aging

In oaks, vats, and barrels. Always old oak. Range in size from 600L to 2500L 

fARming

Organic and Biodynamic 

visit website

Landi


Deze pagina printen

  #/pagina   
Type of wineRood
Vintage2016

Las Uva de la Ira - Garnacha

Las Uva de la Ira - Garnacha
Configureer uw product
Type of wineRood
Vintage2015

Cantos del Diablo - Garnacha

Cantos del Diablo - Garnacha
Configureer uw product

Na mijn ontmoeting met Fernando Garcia van Bodegas Marañones stelde hij mij voor aan Daniel Landi. Daniel was destijds verantwoordelijk voor het ouderlijk domein genaamd Jiminez-Landi. Hij wilde verder en besloot met een aantal hectare zijn eigen weg te gaan onder de naam: Dani Landi Viticultor.

Fernando is erg rustig en bescheiden van aard. In tegenstelling tot Fernando is Dani juist een echte streber met het hart op de tong en bloedfanatiek. Ik dacht: ‘die moet ik ook hebben’. Helaas maakt Dani maar 25.000 flessen op jaarbasis dus er is weinig te verdelen. Hij maakt inmiddels vier verschillende wijnen van bijzondere percelen die rondom San Martin de Valdeiglesias verstopt liggen in het Gredos-gebergte. De druiventokken zijn vaak ouder dan 60 jaar en staan allemaal boven de 600 meter hoogte. Het klimaat is hier wat minder extreem en in de bodem vinden we leisteen terug, naast het dominant aanwezige graniet. Dat leisteen (llicorela, schiefer) geeft een zachter randje aan de druiven. Dit kennen we ook van de wijnen van Alfredo Arribas en Guimaro waar de bodem volledig uit leisteen bestaat. In de wijngaarden van Dani vind je verder verschillende soorten kruiden als lavendel, nootmuskaat, kerrie en koriander. Met recht een echt microklimaat.

Waar de wijnen van Fernando wat meer gespierd zijn, maakt Dani bijna Pinot Noir-achtige Garnacha wijnen. In de kelder wordt alles met de hand gedaan, de druiven worden met de voet getreden en met respect voor haar herkomst vergist tot zeer pure, biodynamische wijn! De wijnen van Dani Landi zijn geroemd door Jancis Robinson.