https://www.smaragdwijnen.nl/assortiment/winemakers/portugal-3/solar-de-serrade-vinho-verde/_425_w_3510__NL_1
Zoek je wijn hier...

OWNER

Jose Adriano Afonso 

WINEMaker

Jose Domingues 

region

Moncao - Moncao e Melgaco - Vinho Verde

Vineyard holding

30 ha 

Soil types

95% granite with sand and silt in the composition - 5% clay 

varieties

90% Alvarinho - 5% Trajadura - 5% Red Varieties 

Fermentation

Juice of the different varieties is fermented seperately for about 20 days in stainless steel tanks. The wine then stays for 6 months with regular batonage operations before bottling, and remains in the bottles for 1 month before labeling. Around 115 mg/l of total sulphur for white. 

Aging

Around 6 months in stainless steel tanks of differnet sizes 

fARming

Conventional, with integrated production

visit website

http://www.solardeserrade.pt/site/en/


Deze pagina printen

  #/pagina   
Type of wineWit
Vintage2016

Menancos Vinho Verde - Alvarinho & Trajadura

Menancos Vinho Verde - Alvarinho & Trajadura
Configureer uw product
Type of wineWit
Vintage2015

Reserva Skin Maceration - Alvarinho

Reserva Skin Maceration - Alvarinho
Configureer uw product
Type of wineWit
Vintage2017

Magnum Vinho Verde - Alvarinho

Magnum Vinho Verde - Alvarinho
Configureer uw product

Met de wijnen van Adriano José Afonso heb ik al eerder kennisgemaakt tijdens mijn werkzaamheden als sommelier bij Restaurant Cordial in Oss. Twee jaar geleden tijdens het evenement Prowein in Düsseldorf kreeg ik de kans zijn wijnen wederom te proeven en vertelde Adriano dat hij geen importeur in Nederland had. En dus was één plus één twee. Tijdens een bezoek aan Coto de Gomariz in het Spaanse Galicië in maart 2014 zijn we op de terugweg langs Adriano gereden voor een kijkje binnen zijn bedrijf. De gehele delegatie sommeliers inclusief mijzelf waren erg te spreken over de zuivere en sprankelende wijnen die er gemaakt worden.

Solar de Serrade ligt in de buurt van de plaats Monção in het noordelijke deel van de uitgestrekte Vinho Verde regio. De grens met het Spaanse Galicië is slechts op vijf kilometer ten noorden van de mooie vallei waar de Quinta van Solar de Serrade zich bevindt. Door deze ligging treffen we ook hier veel bekende druivenrassen aan die we in Galicië ook zijn tegenkomen: Alvarinho (Albariño), Trajadura (Treixadura) & de blauwe Finhao (Souson). De geschiedenis van deze regio spreekt niet echt over een streek waar veel topwijnen gemaakt worden. Echter is er in de laatste 20 jaar mede door grote investeringen in kennis en wijnkelders veel veranderd. In positieve zin wel te verstaan! Dit was ook broodnodig aangezien veel wijnboeren in deze regio zo goed als failliet waren. Een heerlijke witte wijn ter versterking van de portfolio van Smaragd Wijnen!