https://www.smaragdwijnen.nl/assortiment/winemakers/italie-12/oltretorrente-tortonesi/_425_w_3563__NL_1
Zoek je wijn hier...

OWNER

Michele Conoscente & Chiara Penati

WINEMaker

Michele Conoscente & Chiara Penati

region

Paderna – Colli Tortonesi – Piemonte 

Vineyard holding

7 ha 

Soil types

White calcareous limestone or red clay rich in stones 

varieties

Barbera – Timorasso – Cortese – Dolcetto  

Fermentation

Indigenous yeasts for reds – indigenous yeasts or yeasts selected depending on the characteristics of the grape variety – max 50 mg/l sulphur for reds – max 60 mg/l sulphur for whites 

Aging

Concrete, old barrels, steel  

fARming

Organic - Codex certified

visit website

http://www.oltretorrente.com/?lang=en


Deze pagina printen

  #/pagina   
Type of wineWit
Vintage2017

Colli Tortonesi Bianco - Cortese, Trebbiano & Moscato

Colli Tortonesi Bianco - Cortese, Trebbiano & Moscato
Configureer uw product
Type of wineWit
Vintage2015

Colli Tortonesi Timorasso Bianco - Timorasso

Colli Tortonesi Timorasso Bianco - Timorasso
Configureer uw product
Type of wineRood
Vintage2017

Colli Tortonesi Rosso - Barbera & Dolcetto

Colli Tortonesi Rosso - Barbera & Dolcetto
Configureer uw product
Type of wineRood
Vintage2015

Rosso Superiore Tortonesi - Barbera

Rosso Superiore Tortonesi - Barbera
Configureer uw product

Michele en Chiara Penanti werken al vele jaren, verspreid door heel Italië, in de wijnbouw als ze in 2010 in het slaapstadje Paderne een oude, verlaten boerderij kopen. Ze wonen twee jaar in hun camper en knappen de azienda en de wijnkelder volledig op. Naast het oude huis bezit de azienda 5,5 ha wijngaard op de heuvel van Paderne, 50 km ten oosten van Barolo. Er staan redelijk veel oude stokken Barbera, Dolcetto en de specialiteit van deze regio Timorasso. De wijngaarden worden door Michele direct omgezet naar biologische wijnbouw en in de kelder probeert Chiara zo minimaal mogelijk de most te beïnvloeden. Elk jaar kiest ze, afhankelijk van de oogst, een ander plan voor de vinificatie.

In 2012 oogsten ze voor de eerste keer een perceel met Barbera druiven, aangeplant in 1995. De jaren daarna volgen er meer wijngaarden die aan de eisen van Chiara voldoen. Met de oogst van 2017 bottelen ze een kleine 20.000 flessen. Alles met de hand, dus soms moet ik even wachten op de wijn als ze naar een beurs zijn of als er niet genoeg vrienden zijn om de flessen met de hand te labelen. Echte slow-food wijn, puur en vol energie! 

Chiara is een enorme fan van de wijnen van Elisabetta Foradori en dat proef je ook terug in hun signatuur!