https://www.smaragdwijnen.nl/assortiment/winemakers/italie-12/azienda-cincinnato-cori-lazio/_425_w_3543__NL_1
Zoek je wijn hier...

OWNER

Cincinnato

region

Cori - Lazio

Vineyard holding

550 ha 

Soil types

Volcanic, Basalt and Clay 

varieties

Bellone - Greco - Nero Buono - Cesanese 

Fermentation

Stainless Steel Tanks 

Aging

Whites on fine lee in stainless steel and oak - reds on large oak 

fARming

Conventional

visit website

http://www.cincinnato.it/en/


Deze pagina printen

  #/pagina   
Type of wineMousserend
VintageN.V.

Cori Spumante Brut - Bellone

Cori Spumante Brut - Bellone
Configureer uw product
Type of wineWit
Vintage2017

Castore - Bellone

Castore - Bellone
Configureer uw product
Type of wineWit
Vintage2015

Pozzodorico - Bellone

Pozzodorico - Bellone
Configureer uw product
Type of wineRood
Vintage2016

Pollucé - Nero Buono

Pollucé - Nero Buono
Configureer uw product
Type of wineRood
Vintage2015

Ercole Rosso - Nero Buone

Ercole Rosso - Nero Buone
Configureer uw product
Type of wineRood
Vintage2016

Arcature - Cesanese

Arcature - Cesanese
Configureer uw product

Wederom een voorbeeld van een coöperatief bedrijf met een enorm succes. Italië lijkt het land waar de coöperatie kan uitgroeien tot een bindende factor voor de regio en toch bijzonder fraaie wijnen kan maken, ondanks de vaak grotere volumes. De eerste stap zet de coöperatie van Cincinnato in 1947, net na de vernietigende Tweede Wereldoorlog die ook in Italië veel schade had aangericht. Een aantal vooraanstaande druiventellers in Cori besloot de krachten te bundelen en gezamenlijk de wijnen uit Cori te promoten. Inmiddels kent het bedrijf 255 leden en zijn ze goed voor 550 ha wijngaard op de vulkanische heuvels om Cori in het Lepini-gebergte, zo’n 40 km ten zuiden van Rome. Vandaag de dag ligt er aan de voet van Romeinse heuvels een schitterend modern wijnbedrijf inclusief restaurant, winkel en bed & breakfast.

Cincinnato is niet het bedrijf dat je tegenkomt in de lijstjes met exclusieve topwijnen uit Italië, maar een diner in Rome op een mooie nazomer dag in november ‘16 met een iets te enthousiaste sommelier bracht me wel op het juiste spoor. Marco had maar liefst driehonderd Romeinse wijnen op zijn kaart, en was bereid een aantal flessen te openen. Cincinnato viel gelijk op door de zuiverheid en verfijning in de Pozzodorico. Ik kende de Bellone-druif wel, en deze stijl bevalt me erg. De vulkanische bodems van Italië geven de wijnen vaak flinke zuren mee, dus een witte druif met een gevoel voor terroir en rijp fruit doet het vaak goed. Naast Bellone vinden we nog een aantal interessante mediterrane druivenrassen die goed gedijen in het Romeinse klimaat en dichtbij de kust.