https://www.smaragdwijnen.nl/assortiment/winemakers/italie-10/villa-spinosa-valpolicella/_425_w_3565__NL_1
Zoek je wijn hier...

OWNER

Enrico Cascella Spinosa  

WINEMaker

 Gianmaria Ciman and Enrico Nicolis

region

Negrar (Verona) – Veneto – Valpolicella Classica

Vineyard holding

20 ha 

Soil types

Soils originating from marine sediment – calcareous – not very deep – average fertility

varieties

55% Corvina – 35% Corvinone – 10% Rondinella

Fermentation

In steel tanks – not exceeding 16-22 °C – even cooler for Amarone – daily remontage – 1 or 2 delestages – no addition of sulphur for fermentation

Aging

In steel for the regular Valpolicella – new and old oak for the other wines – 500L French oak barrels – 2000/2500L Slavonian oak casks

fARming

Conventional 

visit website

https://www.villaspinosa.com/


Deze pagina printen

  #/pagina   
Type of wineRood
Vintage2013

Ripasso 'Jago' Valpolicella - Corvina & Rondinella

Ripasso 'Jago' Valpolicella - Corvina & Rondinella
Configureer uw product
Type of wineRood
Vintage2010

Amarone della Valpolicella Albasini - Corvina, Rondinella

Amarone della Valpolicella Albasini - Corvina, Rondinella
Configureer uw product
Type of wineRood
Vintage2007

Amarone Guglielmi di Jago 2007 10 anni - Corvina & Rondinell

Amarone Guglielmi di Jago 2007 10 anni - Corvina & Rondinell
Beperkt op voorraad
Configureer uw product
Type of wineRood
Vintage1998

Amarone Guglielmi di Jago 1998 20 anni - Corvina & Rondinell

Amarone Guglielmi di Jago 1998 20 anni - Corvina & Rondinell
Goed op voorraad
Configureer uw product

Ten oosten van het Gardameer ligt rondom de stad Verona de befaamde Valpolicella regio. Misschien niet zo befaamd als Barolo/Barbaresco (Nebbiolo), Brunello/Chianti Classico (Sangiovese) en Bolgheri (super Tuscans) om de superbe kwaliteit van de wijnen, maar toch is de naam van Amarone bekend bij menig wijnliefhebber. Het indrogen van Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara druiven in geventileerde ruimtes na afloop van de oogst geeft de Valpolicella wijn een enorme rijkdom en power mee.

De azienda van Enrico Spinosa vinden we in het hart van de Valpolicella ‘Negrar’. De twintig ha biologische wijngaard zijn verdeeld in 3 cru’s; Jago, Figari en Cosat del Buso. Deze liggen op hellingen tussen de 250-400 meter hoogte. De cru’s vormen een basis voor de wijnen van Enrico, Jago is inmiddels een befaamde cru voor de langgerijpte Amarone (10-20 jaar) en de Ripasso scoort bijna jaarlijks de maximale 3 bicchieri in de Gambero Rosso, hét wijnmagazine van Italië.

In de kelder maken ze gebruik van betonnen vaten voor de vergisting en rijpen ze de wijnen af op barrique op grote foudre’s. In deze regio heerst, net als in Barolo, de strijd tussen de modernisten en de traditionele producenten. Je proeft een bepaalde elegantie in de wijnen van Enrico zonder dat het heel rustiek of stoffig is. De wijnen zijn puur en ondanks dat de Amarone 2010 Albasini 16% natuurlijke alcohol haalt, is de wijn een plezier om te drinken door zijn verfijning. De tijd en toewijding van wijnmakers Gianmaria en Enrico proef je terug in de expressie van deze prachtige Valpolicella wijnen. Die de afgelopen jaren veel nationale erkenning heeft gekregen.