https://www.smaragdwijnen.nl/assortiment/winemakers/italie-10/divers-italie/grignolino-del-monferrato-casalese-grignolino/_425_w_3551_4266_NL_1
Zoek je wijn hier...
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel
https://www.smaragdwijnen.nl/assortiment/winemakers/italie-12/divers-italie/grignolino-del-monferrato-casalese-grignolino/_425_w_3551_4266_NL_1

Grignolino del Monferrato Casalese - Grignolino

CodeIT-001
ProducerMigliavacca - Brezza
Type of wineRood
CountryItalië
RegionMonferrato - Piëmonte
Grape varietyGrignolino
Vintage2015
FermentationKneuzen, vergisting in een eikenhouten vat, deels nieuw, met de schillen en het natuurlijke gist, persen
AgeingBotti / Big Oak 2500L+
Nettoprijs
Configureer uw product
Personal note

Grignolino | van een terroir van rode klei met kalk | Zo unbearable light de kleur, zo intens de smaak. Rinse kersjes, stro, opwekkende zuren, speels kietelende tannines. Type: grote slokken, snel op. Je droomt er vanzelf Piemontese anti-pasti bij. Grignolino? Druif heeft veel pitjes, grignòle in lokaaltaal.

 

Migliavacca - Francesco Brezza 

Mijn overgrootvader heeft 1921 de grond gekocht, mijn opa heeft er rijst en druiven aangeplant. Vanzelfsprekend gebruikten zij geen chemische gewasbeschermingsmiddelen. Deze werden immers in de wijnbouw relatief pas laat, eind jaren vijftig, begin jaren zestig, geïntroduceerd. Zo ook bij ons. In 1962 heeft mijn vader het bedrijf overgenomen en natuurlijk wilde hij vernieuwen en verbeteren en wilde ook graag in de wonderen van de moderne tijd geloven en chemie gebruiken. Maar toen hij het goedje op het land had gespoten bleek hij er ’s avonds opgezwollen armen van te krijgen. De geconsulteerde huisarts legde hem uit dat je na gebruik van deze middelen beter een paar dagen het land niet op kunt gaan. Mijn vader had daar moeite mee. Hoe kon hij zijn werknemers blootstellen aan iets wat slecht is voor de gezondheid? En wat doet het met je gewas? De keuze was snel gemaakt: dat spul komt er niet meer in. Maar hij moest wel wat anders verzinnen.Zo kwam hij in aanraking met Suole e Salute. Een vereniging die zich op biologische landbouw toelegt. Opgericht door een aantal artsen en wetenschappers uit Turijn. Een van hen, professor Garofalo Francesco was geïnteresseerd in biodynamie. Hij vroeg mijn vader om samen een project te starten. Zo is hij onder begeleiding van de Suole e Salute en zijn wetenschappers biodynamisch gaan werken. Om aan de eisen van Steiners ideale boerderij te voldoen moesten er ook koeien komen. Die zijn er nog steeds.”
 

Deze pagina printen