https://www.smaragdwijnen.nl/assortiment/winemakers/frankrijk-26/waris-hubert-champagne/_425_w_3489__NL_1
Zoek je wijn hier...

OWNER

Stephanie & Olivier Waris-Hubert

WINEMaker

Stephanie & Olivier Waris-Hubert

region

Champagne - Côte des Blancs 

Vineyard holding

11 ha included Grand cru vineyards Avizé, Vertus & Cramant 

Soil types

Mainly chalk 

varieties

100% Chardonnay 

Fermentation

with the naturel yeast on stainless tank, best parts of the Grand Cru ferments in oak barrels of 500l, 20% new oak 

Aging

sur latte, at least 24 months 

fARming

Organic not certified yet 

visit website

www.champagne-waris-hubert.fr


Deze pagina printen

  #/pagina   
Type of wineMousserend
VintageN.V.

1/2 fles Champagne Lilyale BDB GC Zero dosage - Chardonnay

1/2 fles Champagne Lilyale BDB GC Zero dosage - Chardonnay
Configureer uw product
Type of wineMousserend
VintageN.V.

Magnum Champagne Lilyale BDB GC Zero dosage - Chardonnay

Magnum Champagne Lilyale BDB GC Zero dosage - Chardonnay
Configureer uw product
Type of wineMousserend
VintageN.V.

Champagne Lilyale BDB GC Zero dosage - Chardonnay

Champagne Lilyale BDB GC Zero dosage - Chardonnay
Configureer uw product

Stéphanie Hubert en Olivier Waris worden geboren in het Franse Avize. Als kinderen van druiventellers leren ze elkaar pas echt goed kennen op de plaatselijke wijnbouwschool. Ze raken bevriend, worden verliefd en trouwen in 1997. In het jaar 2000 smelten ze de wijngaarden van de families Waris & Hubert samen. Een betere start konden ze zich als jonge wijnmakers niet wensen, met een bezit van 11,5 ha aan wijngaard in 5 van de 17 Grand cru gemeenten van de Côte des Blancs. Je mag dan ook spreken van voldoende potentieel aan druivenstokken. De bouw van de nieuwe wijnkelder in 2010 geeft het laatste zetje richting het maken van fantastische champagnes.

Waris & Hubert werken vanuit de Côte des Blancs, met kalkbodems en oneindig veel chardonnay stokken domineren ze hier de heuvels om de schilderachtige dorpjes als Oger, Cramant, Chouilly, Les Mesnil en hun eigen ‘village’ Avize. In 2013 stappen ze over op biologische wijnbouw en dat is met veertig verschillende percelen keihard werken, maar ze geloven in de kracht van de natuur. En dat zien ze met de oogst van 2016, een zeer lastig wijnjaar met ontzettend veel regen. Plots ontstaan er dan schadelijke schimmels in de wijngaard. Bij Waris & Hubert zijn er in de biologische wijngaard een stuk minder problemen geweest dan bij de conventioneel werkende buurman, één van de eerste positieve signalen!

Tijdens ons bezoek, begin maart 2017, proeven we in de kelder met Stéphanie en Olivier een aantal ‘vins clairs'(stille witte wijnen). De verschillende Grand Cru dorpen komen voorbij, van staal tot eikenhout en alles van de oogst van 2016. Een zeer strakke en energieke stijl proeven we in de wijnen vanaf het staal. Avize is rijk en romig, Oger is wat strakker en Cramant zeer intens. Deze drie wijnen staan aan de basis van de Lilyale. Het hoogtepunt is de stille witte wijn voor de Eminence vanaf het 500 liter vat, net een grote witte Bourgogne!