https://www.smaragdwijnen.nl/assortiment/winemakers/frankrijk-26/payral-bergerac/_425_w_3500__NL_1
Zoek je wijn hier...

OWNER

Thierry Daulhiac

WINEMaker

Thierry Daulhiac

region

Bergerac -Saussignac

Vineyard holding

15 ha

Soil types

Limestone and clay

varieties

Merlot - Cabernet Franc - Malbec - Cabernet Sauvignon - Semillon - Sauvignon - Sauvignon Gris - Muscadelle

Fermentation

Fermentation with natural yeasts - 3 cuvees without sulfites

Aging

Steel tanks and oak barrels

fARming

Organic and biodynamic  

visit website

http://www.le-payral.com 


Deze pagina printen

  #/pagina   
Type of wineWit
Vintage2017

Bergerac Sec - Sauvignon, Semillon & Muscadelle

Bergerac Sec - Sauvignon, Semillon & Muscadelle
Configureer uw product
Type of wineZoet
Vintage2016

Saussignac Cuvée Fleurie - SB, Semillon & Muscadelle

Saussignac Cuvée Fleurie - SB, Semillon & Muscadelle
Configureer uw product

De Bergerac-streek ligt ten oosten van Bordeaux in de`Perigord’. Een gebied in Frankrijk dat bekend staat om haar gastronomie en het goede leven, twee zaken die altijd goed samengaan, aldus eigenaar van Payral Thierry Daulhaic. De wijnen uit de Bergerac waren in de jaren ’80 & ’90 erg populair in Nederland. Helaas zoals zoveel Franse streekwijnen zijn ze een beetje in de vergetelheid geraakt. Gelukkig heeft Thierry hard gewerkt aan de kwaliteit en raakte ik opslag ‘verliefd’ op zijn pure en eerlijke wijnen uit deze rustieke Franse regio. 

Hij is nog erg jong als hij in 1992 het familiale wijndomein overneemt. Echter maakt hij sindsdien al grote kwaliteitssprongen. Aan het begin van het nieuwe millennium switcht Thierry naar biologische wijnbouw, opzoek naar een betere balans in zijn wijngaarden. Hij is helemaal klaar met het gebruik van chemische en synthetische middelen, ‘het gaat van kwaad tot erger’, volgens Thierry. Hij geniet op dit moment van de natuur als hij in zijn wijngaarden werkt. Het teruggekeerde organische leven in de bodem, de kruiden en de planten tussen de stokken creëren een prachtig stukje aarde op zijn domein van 30 ha aan de oevers van de Dordogne rivier.

Samen met zijn vrouw produceert hij een verfrissende en levendige witte wijn met wat rondheid en fruit van klassieke soorten: Sauvignon Blanc, Semilllon en Muscadelle. De rode Terres Rouge is een klassieke Bordeaux-achtige wijn van 100% merlot!