https://www.smaragdwijnen.nl/assortiment/winemakers/frankrijk-26/divers-frankrijk/condrieu-039-la-petite-c-te-039-viognier/_425_w_3558_4211_NL_1
Zoek je wijn hier...
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel
https://www.smaragdwijnen.nl/assortiment/winemakers/frankrijk-26/divers-frankrijk/condrieu-039-la-petite-c-te-039-viognier/_425_w_3558_4211_NL_1

Condrieu `la Petite Côte ` - Viognier

Beperkt op voorraad
CodeFR-026
ProducerCuilleron
Type of wineWit
CountryFrankrijk
RegionRhône - Condrieu
Grape varietyViognier
Vintage2016
FermentationWhole bunch press, zonder koude settling start de gisting op staaltank met het natuurlijke gist
AgeingEikenhout barrique 225L, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill
Nettoprijs
Configureer uw product
Personal note

Viognier | Condrieu la Petite Côte. Deze krachtige wijn is volledig vergist op eikenhouten vaten en daarna opgevoed 'sur lie' op eikenhouten vaten (25% nieuw) gedurende 9 maanden met reguelmatige batonnage. Hoge plantdichtheid per hectare, 10.000 stokken per hectare. Ook geen ´lieu/dit´ maar een typering van de op het zuid en zuidwesten gelegen percelen, aangelegd op de terrassen | itens | exotisch | super puur | prachtige ontwikkeling op fles | rozen | peer | perzik 

Domaine Yves Cuilleron

Yves Cuilleron vertegenwoordigt de derde generatie van wijnmakers. Cave Cuilleron bestaat sinds 1920. In 1987 is het domein via zijn grootvader en oom in handen van Yves gekomen. Samen met François Villard is Yves Cuilleron tegenwoordig één van de grootste talenten in de noordelijke Rhône. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu. De meeste van zijn wijngaarden liggen in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu. In totaal beschikt hij over 59 hectare verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu.

Yves heeft een belangrijk slogan... zo rijp mogelijke druiven plukken! Hij is een lekkerbek. Hij houdt van goed eten en van 'Les Vins Gourmand' (gulzige wijnen). Dat proef je ook terug in zijn wijnen. Hij maakt zijn wijnen '100% maison'. Per perceel of type wijn bewaakt hij de Cuilleron stijl van de betreffende cuvée, zonder compromis. Echter, niks staat bij hem vast. Hij werkt op gevoel, ervaring en blijft observeren en bijsturen. Hij selecteert het fruit van de oudere en jongere stokken. Hetzelfde doet hij met de verschillende percelen (plots). Het blenden van verschillende percelen doet hij alleen als er voldoende synoniemen zijn of eigenschappen die elkaar aanvullen.

Qua wijnmaken gaat Yves zijn eigen weg. Hij volgt niet de trends. Zo werkt hij niet conventieel, niet organisch en niet bio-dynamisch, maar wel volgens zijn eigen filosofie gericht op het verkrijgen van gezonde druiven. Hierbij observeert hij continue om tijdig te kunnen ingrijpen. Hij werkt reeds 20 jaar duurzaam volgens la lutte raisonnée; een verstandige manier van wijnmaken zonder pesticiden, geen kunstmest (wel beperkt met organische mest). In de kelder werkt hij met de natuurlijk gisten en gebruikt hij bijvoorkeur oudere foeders en barriques in plaats van stalen tanks

Deze pagina printen