https://www.smaragdwijnen.nl/assortiment/winemakers/frankrijk-26/anne-et-herve-sigaut-c-tes-des-nuits/_425_w_3506__NL_1
Zoek je wijn hier...

OWNER

Anne & Hervé Sigaut  

WINEMaker

Anne Sigaut  

region

Burgundy - Cotes Des Nuits 

Vineyard holding

7 ha  all faced in Chambolle-Musigny included the very best parcels with very old vines 

Soil types

Rich clay and chalk soils – more rocky soil on the 1e cru slopes 

varieties

Pinot Noir 

Fermentation

Destemmed by hand – amount of whole cluster fermentation depends on the vintage 

Aging

Oak barrels – 500+ liters – 14-16 months – 10-33% new oak

fARming

Organic since 2010 

 

Deze pagina printen

  #/pagina   
Type of wineRood
Vintage2015

Chambolle-Musigny 'Derriere la Four' - Pinot Noir

Chambolle-Musigny 'Derriere la Four' - Pinot Noir
Configureer uw product
Type of wineRood
Vintage2015

Chambolle-Musigny 1e cru 'les Fuées' - Pinot Noir

Chambolle-Musigny 1e cru 'les Fuées' - Pinot Noir
Configureer uw product

Een blik op een review van ‘Master of Wine’ Tim Atkin bracht me in het najaar van 2012 in de kelder van de Sigaut's in het hart van Chambolle-Musigny. Het is een klein dorp in het noordelijk deel van de befaamde Cote d’Or ingeklemd tussen Morey-St. Denis en Gevrey-Chambertin.

Anne en Hervé nemen in 1990 het domein over van een familielid van Hervé. Stap voor stap slagen ze erin de kwaliteit van hun wijngaarden te verbeteren. Het landgoed bevat inmiddels een ruime zeven ha aan wijngaarden verdeeld over tien verschillende stukken land waarvan het merendeel beplant is met zeer oude stokken Pinot Noir in de beste stukken van Chambolle-Musigny.
De wijngaarden worden zo natuurlijk mogelijk bewerkt. Biologische wijn maken is niet natuurlijk genoeg en ze merken dat veel biodynamische methodes hier goed bij aansluiten. Aangezien Hervé inzag dat tractoren toch teveel schade aanrichtten aan het bodemleven van hun wijngaarden zijn ze weer met een aantal paarden de wijngaarden gaan ploegen. In het voorjaar van 2006 bouwen ze een nieuwe cave met alles wat ze nodig hebben om betere wijnen te maken. Er komt een nieuwe selectietafel zodat het fruit beter ontsteelt kan worden en er komen staaltanks voor de vergisting op temperatuur. De rijping vindt plaats in de kelder onder de grond zodat ze zonder pompen de wijn kunnen verplaatsen naar de eikenhout vaten. 

Hun definitieve doorbraak volgt in 2010 met de oogst van dat jaar, die resulteerde in werkelijk sensationele wijnen. Daarmee hebben Anne en Hervé definitief naam gemaakt in de wereld van de beste Pinot Noir wijnen uit de Bourgogne. Misschien (nog) niet bij het grote publiek maar wel bij de 'insiders!