https://www.smaragdwijnen.nl/assortiment/winemakers/duitsland-7/beate-matthias-knebel-mosel/_425_w_3567__NL_1
Zoek je wijn hier...

OWNER

Matthias & Beate Knebel 

WINEMaker

Matthias Knebel

region

Winningen - Mosel 

Vineyard holding

11.2 ha 

Soil types

Blue and gray slate in Röttgen, red slate and limestone in Uhlen on the lower parts you will find Löss soils with chalk 

varieties

100% Riesling 

Fermentation

Whole bunch press directly into stainless steel tanks – fermentation in small stainless steel tanks and oak barrels 

Aging

Always the majority on stainless steel and minority on  big oak barrels of 1000-2000 L 

fARming

Conventional - organic influence  

visit website

http://www.weingut-knebel.de/en


Deze pagina printen

  #/pagina   
Type of wineWit
Vintage2016

Trocken - Riesling

Trocken - Riesling
Configureer uw product
Type of wineWit
Vintage2016

Winningen Von der Terrassen R - Riesling

Winningen Von der Terrassen R - Riesling
Configureer uw product
Type of wineWit
Vintage2016

GG Winninger Ühlen - Riesling

GG Winninger Ühlen - Riesling
Configureer uw product
Type of wineWit
Vintage2017

GG Winninger Röttgen - Riesling

GG Winninger Röttgen - Riesling
Configureer uw product

Één van de meest fascinerende wijngaarden van de Mosel is te vinden in het noordelijke deel van de regio net ten zuiden van Koblenz. De noordelijke regio noemen ze ook wel ‘Unter Mosel”. Ik prefereer de term ‘Terrassen Mosel’ voor Winningen, het Duitse dorp met de top GG percelen Röttgen en Uhlen. De steile wijngaarden gaan vanaf de oevers langs de Mosel steil omhoog. Een schitterend spel van het miljoenen jaar oude schiefer gesteente en de kleine terrassen op de helling door de mens aangelegd om wijnbouw mogelijk te maken op deze warme zonnige berg.

Begin 2018 ben ik op bezoek bij Matthias Knebel, een leeftijdsgenoot 'on a mission'. Op jonge leeftijd komt zijn vader te overlijden en Matthias is nog niet klaar om het bedrijf over te nemen. Gernot Köllman (Immich-Batterieberg) helpt de Knebel's tussen 2004 & 2008 de wijnen te maken totdat Matthias klaar is met zijn opleiding aan het wijninstituut in Geisenheim. In 2009 start Gernot met Immich-Batterieberg en Matthias neemt de volledige leiding over op het familie wijngoed. Een kleine 10 jaar later is het wijngoed gegroeid naar 8 ha waarvan 1 ha GG ‘Uhlen’ (blauw en grau schiefer) en 2 ha ‘Röttgen’ (rode schiefer en kalksteen). En een flink stuk op de ‘Hamm’; een niet geclassificeerde lage die gemakkelijk als 1e lage aangemerkt mag worden.

Veel groter ambieert Matthias ook niet, aangezien hij graag zelf het werk in de wijngaard wilt blijven doen. Dat is terug te zien op zijn Instagram account waar wekelijks prachtige afbeeldingen van de steile terrassen tentoon worden gesteld. Daarnaast zijn er nauwelijks eigenaren bereid om een wijngaard te verkopen in de GG’s. Afgelopen jaar kreeg hij de beschikking over 1000 riesling stokken in de GG Röttgen, een grote overwinning voor het wijngoed. Zijn ontwikkeling is dan ook niet onopgemerkt gebleven en sinds begin dit jaar is Matthias één van de nieuwe leden van de VDP.  

In de wijnkelder gebruikt Matthias, los van zwavel, geen additieven. De wijnen vergisten spontaan op de staaltank en een deel op grote, eikenhouten foudres. De wijnen zijn loepzuiver, vol energie en je proeft de warmte van de kleine terrassen terug in de wijnen van Matthias!