Menu
Categorieën
Mijn account
https://www.smaragdwijnen.nl/10-years-aged-tawny-port-fieldblend/a3957
Zoeken
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel
{canonicalURL}

10 Years aged Tawny Port - Fieldblend

Deze wijn is op voorraad
Code PT-015
ProducerDivers: Port & Madeira
Type of winetype of wineVersterkt
CountryPortugal
RegionDouro / Port
Grape varietyPort Field blend Touriga Nacional & Co.
VintageN.V.
FermentationKneuzen, schilweking, persen, vergisting in een staaltank of eikehout, versterken met wijn alcohol gedurende de vergesting
AgeingEikenhout foudré 500L+
Nettoprijs
Omschrijving

Fieldblend | gerijpte rode port | minimaal 10 jaar oud | gerijpt op eikenhout

EIND MEI STARTEN WE MET EEN NIEUW PORTHUIS! QUINTA DE BOM DIA. 

Nabij het treinstationnetje van Ferrão, in de Cima Corgo, het hart van de Dourovallei, ligt Quinta do Bom Dia hoog op de hellingen. Het gebouw dateert maar liefst uit 1640 en sinds 1846 wordt hier al port gemaakt. Sindsdien is er niet veel veranderd: het uitzicht op de wijngaarden en de rivier is nog even wijds, de opbrengsten zijn nog steeds laag en de druiven worden met de hand geoogst en daarna in de traditionele granieten lagares met de voeten getreden. Voor het blenden van de wood ports heeft men de beschikking over een prachtige eigen collectie oude ports.De ports van Bom Dia kenmerken zich door hun elegante levendigheid en rijp, zondoorstoofd fruit.

Quinta de Bom Dia wordt gemaakt door een familie die tot 15 jaar geleden alles aan de grote jongens verkocht. Nu bottlen de twee dochters de wijnen zelf. Het wijnhuis heet Vieira de Souza en liggen vlak bij Noval en Wine & Soul.      

Deze pagina printen